Det börjar med en eller flera personer som delar ett eller flera intressen. Tillsammans kan de personerna välja att skapa en förening; en mötesplats för liksinnade. Det finns föreningar som rör allt från litteratur till sport till politik och religion - och om en inte hittar föreningen en söker så kan en skapa en ny förening hur enkelt som helst. 

Att vara föreningsaktiv är ett sätt att hitta elever på och utanför Södra Latin som delar ens egna intressen och därigenom hitta vänskaper och aktiviteter som stimulerar vardagen. Ett föreningsmöte kan se ut på tusentals olika sätt: pizzahäng med filmmaraton, tävling i antalet sit-ups eller bara ett samtal mellan två personer. 

Flokalen är en förkortning av Föreningslokalen och det är kort och gott det rum Södra Latins föreningar har tillgång till under hela skolveckan. För att hitta hit går du in i C-husets bottenvåning och svänger direkt till vänster. Rummet är rustat med projektor, ljudanläggning, soffor och väggar som en får hänga upp nästan vad som helst på. Läs mer om Flokalens regler under fliken POLICY. 

Föreningsutskottet är ett av de sju utskotten i Södra Latins elevkår. Vi jobbar för att föreningslivet ska vara så tillgängligt som möjligt för alla skolans elever. Det inkluderar att se till att Föreningslokalen fyller alla behov, att bidrag delas ut, att föreningsfoton arrangeras och att föreningslivet får ta sin välförtjänta plats på skolan. 

Ett utskott innebär en grupp som arbetar för en speciell funktion på skolan. Utskottet leds av en förtroendevald ordförande som väljs under elevkårens årsmöte. Den personen väljer sedan ett utskott som sitter tills nästa årsmöte. Ordföranden fungerar som en länk mellan utskottet och styrelsen, och informationen pendlar mellan de två sektionerna. ​

Ni, som privatpersoner eller förening, är varmt välkomna att kontakta utskottet med förfrågningar, undringar, idéer eller annat. Kom ihåg att vårt jobb är till för att ni ska synas! 

Föreningsutskottet

Flokalen

Vad är en förening?

föreningsutskottet.jpg