top of page

F  A  Q

Här samlar vi frågor som regelbundet ställs till utskottet.

Hur går jag med i en förening?

Det finns inget sätt att "officiellt" gå med i en förening. Du är med i föreningen när du känner för det. Det bästa sättet att gå med i en förening är att kolla på bokningslistan och se om du tycker om en förening och gå till föreningslokalen när de har möte. Annars har nästan alla föreningar aktiva  Instagramkonton som du kan följa för att veta när de har möten.

Hur skapar jag en förening?

Under fliken "Skapa en förening" finns det ett formulär. Fyll i formuläret så kommer vi i föreningsutskottet besluta om er förening följer föreningspolicyn och våra krav för att starta en förening. En av de kontaktpersoner ni har angivit i er ansökan kommer få ett välkomstmejl om vi inte hittar några fel i er ansökan (om detta finns kommer vi kontakta er)!

Varför har min förening försvunnit (efter sommarlovet)? 

En gång per läsår, oftast i början, måste alla föreningar återstartas för att finnas kvar. Detta görs enkelt genom att skicka in en ny föreningsansökan! Eftersom vi vill se till så att alla föreningar som finns på hemsidan och i våra andra kanaler är aktiva samt att alla kontaktpersoner som är skrivna på föreningen fortfarande är föreningens kontaktpersoner måste vi göra detta så att vårt jobb blir enklare att genomföra rätt.​

Måste jag starta om min förening varje år? 

Ja, det stämmer! Varje år nollställs alla föreningar. Skicka en ny föreningsansökan bara!

Måste föreningen ha regelbunda möten? 

Nej! Föreningar är till för att vara en mötesplats och det är helt okej att endast ha möten online eller bara någon gång ibland!

Hur söker jag bidrag?

Under fliken "Söka bidrag" finns ett formulär för att söka bidrag. När ni köper något till er förening gör ni ett så kallat "utlägg", och för att få pengar tillbaka för detta är det viktigt att ni sparar kvittot på det ni köpt. Precis som med föreningsansökningar behandlar vi bidragsansökningar på våra möten och ser till så att det ni köpt följer vår policy och våra generella riktlinjer. Till exempel ger vi max 50 kronor i bidrag per månad för fika. När er bidragsansökan är godkänd kontaktar vi er och ger information om hur ni ska göra för att få era pengar.

Vad innebär det att vara Månadens Förening?

Att bli utnämnd till månadens förening är den största äran som kan uppnås som förening! I slutet av varje månad väljer vi en förening som har utmärkt sig särskilt inom föreningslivet, det kan handla om att man har haft många möten, att man har gjort något särskilt kul eller att man generellt har varit engagerad och ambitiös i sin verksamhet! Som månadens förening får man en hyllning på vår Instagram och i flokalen, och man slipper bli städansvarig under nästkommande månad!

Vad innebär det att vara städansvarig?

Eftersom föreningslokalen ska vara trevlig att använda är det viktigt att vi håller den ren! Därför väljer vi på våra möten en förening som har bokat flokalen under nästkommande vecka som är extra ansvarig för att se till så att flokalen är ren och fin. Detta innebär till exempel att ta ut soporna, dammsuga och damma alla ytor. Det är självklart inte bara den förening som är städansvarig som ansvarar för att städa, utan det är viktigt att man lämnar flokalen så som den såg ut när man kom, även som Månadens Förening!

Städguide för städansvarig:

 

Vad ska vi göra?

  • Torka av bordet

  • Skaka filtar och kuddar

  • Vik filtarna

  • Dammsug hela golvet och sofforna

  • Lägg fönstermadrasserna till rätta

  • Skjut tillbaka sofforna

  • Dra upp filmduken

  • Diska all disk 

  • Ställ in torr disk i skåpet

  • Töm soptunnan och bär upp fulla påsar till matsalen innan 17:00 + lägg i nya påsar

  • Torka av öppna ytor

 

Var hittar vi städgrejor?

Alla städattiraljer finns i städskåpet. Disken kan diskas i något av omklädningsrummen. Glöm inte att ställa tillbaka diskmedel och diskborste. Dammsugaren ska ställas på golvet bakom klädhängaren.

bottom of page