• Facebook - Grey Circle

Vad är en förening?

Det börjar med en eller flera personer som delar ett eller flera intressen. Tillsammans kan de personerna välja att skapa en förening; en mötesplats för liksinnade. Det finns föreningar som rör allt från litteratur till sport till politik och religion - och om en inte hittar föreningen en söker så kan en skapa en ny förening hur enkelt som helst. 

Att vara föreningsaktiv är ett sätt att hitta elever på och utanför Södra Latin som delar ens egna intressen och därigenom hitta vänskaper och aktiviteter som stimulerar vardagen. Ett föreningsmöte kan se ut på tusentals olika sätt: pizzahäng med filmmaraton, tävling i antalet sit-ups eller bara ett samtal mellan två personer. 

Klicka på en bild för att läsa om föreningen!

ACG
Alla som älskar Anime, Comic, Manga och Game! Välkomna!
Amnesty vid Södra Latin
Baekman
Södra Latins KPop-förening
Bebe Yoda-föreningen
Vi älskar Bebe Yoda från tv-serien "The Mandalorian" och vill sprida Bebe Yoda och dens kärlek över hela skolan och upplysa folk om miraklet som är Bebe Yoda
Bike Race-klubben
Uppmuntra till Bike Race-spelande och värna om spelets community på Södra Latin.
Caradhras
Anno 2001. Det är här alla hamnar någon gång. Pratar lite om Tolkien.. ibland men mestadels om allt.
Cards Against Södra Latin
Cave Annam
CREDO
Södra Latins Credo-grupp är en trygg mötesplats för kristna ungdomar. Här stöttar vi gemensamt varandra i vår tro på Jesus, och tillsammans dela vår tro med de nyfikna. Under möten förs det lätta diskussioner inom tro, böner och liknande men även fika där vi alla bara hänger lite.
Demokratisera mera!
Vi samlar ungdomar med ett genuint engagemang för samhällsfrågor och politik. Vi tror på att vi ungdomar måste diskutera, aktivera oss och agera för att göra skillnad i aktuella samhällsfrågor. Vi tar kampen där vi står genom att bland annat skapa debatt, informera och demonstrera. (Vi är en politisk organisation där alla är välkomna. Vi är till för att vi ska vidga allas politiska medvetenhet).
Disneyfantasterna
Djäkne
EPA, SNUS OCH DUNKA DUNKA
Epic-laserdome-förening
Syftet är att utveckla kommunikation och integration mellan elever och klasser genom att tillsammans delta och utföra den grovt underskattade "sporten" laser tag.
Equali-tea
estetpågarna
Fika & så
Fikafredag
Filmklubben
Vi vill anordna filmkvällar och mysa med popcorn i föreningslokalen. Om det finns en film som måste ses så är det bättre att se den tillsammans!!
Fredagsföreningen
Vi hänger på fredagar, kanske spelar vi sällskapsspel, kollar på film eller fikar tillsammans? Popcorn är (nästan) ett måste oavsett!
Guild of roleplaying (GORP)
Vi spelar rollspel
Kinky Knytis
Kinky Knytis- en förening som ger utrymme för att diskutera; sexualitet, sex, relationer, känslor, och annat som rör den sexuella identiteten. Alla är välkomna; erfaren, oerfaren, med sexualitet, utan sexualitet, oavsett könsidentitet eller könsuttryck. Ta med ett tips, en upplevelse eller en varför inte en bakelse?
Kortisklubben (kk)
Att föra samma alla som identifierar sig som kort på skolan
Lokomotiv Södra
Skolans fotbollslag
Långa föreningen
Syftet är att prata om att vara lång, ha en samlingspunkt för långa på södra (men även korta som undrar hur det är att vara lång)
Modesällskapet Hot Couture
Vårt syfte är att skapa gemenskap och samhörighet kring mode och välkläddhet. Vi vill vara ett säkert rum för alla modeintresserade att diskutera trender, märken och vad som är snyggt.
Minions of Mordred
Mordutrednings Föreningen (MUF)
Musikalföreningen
Peos babes
Vi kommer att nörda loss om "Tillbaka till Vintergatan", en nostalgisk barnserie som har format en hel generation. På våra möten plöjar vi igenom serien och spelar det tillhörande spelet "Vilse i Vintergatan". Fika lovas!
P.O.C. - Södra Latin
Satanistiska Fikasällskapet
SFF - Södras fanfictionförening
Vi läser och diskuterar fanfictions.
Silence Will Fall
Socialliberala Föreningen
SPOOK
Survey Corps
Kollar på Attack on titan avsnitt (season1)
Södra Furbz
Södra Goats
Södras basketbollförening
Södra Latins Dragförening
En förening för den som gillar drag, smink och att ha RuPaul's Drag Race-marathons. Hos oss finns allt från heta diskussioner om det senaste RPDR-avsnittet till sminktips på hur du kan bli lika vacker som Aquaria eller hur den perfekta tonguepopen ska låta.
Fler föreningar
 

Hur går man med i en förening?

Detta är de tre enklaste sätten att gå med en förening: 

1. Gå till ett föreningsmöte

2. Mejla/kontakta en kontaktperson i föreningen

3. Hitta föreningens facebookgrupp och ansök om medlemskap

Kontakta oss!

Frågor eller funderingar kring föreningslivet? Tveka inte att kontakta föreningsutskottet via formuläret nedan!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now